Mik a sminktetoválás legnagyobb veszélyei?

Mik a sminktetoválás legnagyobb veszélyei?

Gyönyörű vörös ajkak, tökéletesen formázott szemöldök és egyformára szabott szemceruza. A tartós smink vagy sminktetoválás azt az ígéretet hordozza magában, hogy egész nap dolgozol, edzőterembe jársz, egész éjjel táncolsz, és reggel mégis tökéletes sminkkel fogsz ébredni. Szakképzett személy kezében a sminktetoválás készítése teljesen biztonságos és szép munka lesz, ha kellő figyelmet fordítunk a tetováló szakember kiválasztására, akkor nem kell tartanunk az elrontott szemöldök tetoválás veszélyétől sem. Viszont sajnos mint a legtöbb szakmában a sminktetoválás készítők között is vannak kóklerek szép számmal, ezért fontos, hogy mielőtt bejelentkezünk egy sminktetoválás

A tartós smink a tetováláshoz hasonlóan mikropigmentációnak számít. Ez azt jelenti, hogy egy tűvel pigmentált szemcséket helyeznek el a bőr felső rétegei alá. Hasonló eljárások a tetoválás és a hegeket valamint a bőr tökéletlenségeit kijavító eljárások.

A szemöldök tetoválás az egyik legegyszerűbb és legkönyebben kivitelezhető tartós kozmetikai kezelés, ezt követi az ajak és a szemhéj tetoválás.

A legtöbb eljárást bőrre adott érzéstelenítő után végzik, a kezdeti beavatkozás után szükség lehet a festék korrigálására, de legkorábban egy hónappal és legfeljebb három hónappal később. Természetesen a tartós smink tetoválásnak vannak egészségügyi kockázatai, hisze az embert a bőr vagy a nyálkahártya számos fertőzéstől védi. Ha a bőr vagy a nyálkahártya nyitva van (és ugye a tetoválás felsérti a felső hámréteget), a kórokozók bejuthatnak a szervezetbe. Ez fertőzést okozhat. A bőrünkön vagy nyálkahártyánkon olyan mikroorganizmusok találhatóak, amelyek nem okoznak problémát, hacsak a bőr vagy a membrán át nem szúródik vagy eltörik.

A baktériumok vagy vírusok, amelyek a tetoválást végző személy bőrén is jelen lehetnek, behatolhatnak a testünkbe, ha a bőrünk felső hámrétege fel van sértve. A tartós sminket vagy végző szakemberek szintén ki vannak téve annak a veszélynek, hogy véletlen vágások és szúrások következtében megfertőződjenek. Legsúlyosabb esetekben különböző Vírusfertőzések, például hepatitis B, hepatitis C, humán immunhiány vírus (HIV)/szerzett immunhiányos szindróma (AIDS) és herpesz átvitele is lehetséges tetoválással. De könnyen előfordulhatnak bakteriális bőrfertőzések, például streptococcus és staphylococcus.

Lehetetlen megmondani, hogy valakinek van-e vér útján terjedő fertőzése, ezért minden vért és testnedvet mindig úgy kell kezelni, mintha fertőző lenne. Ezért a tartós sminktetoválás előtti óvintézkedések alapvető előkészületei közé tartozik az immunizálás, a kézmosás, a védőburkolatok (kesztyű, maszk és ruházat), a tűszúrásos sérülések megelőzése és a tisztítás.