Praktikum és kényelem az esküvői ruha kiválasztása során

Praktikum és kényelem az esküvői ruha kiválasztása során

A megfelelő esküvői ruha felkutatása előtt érdemes átgondolnunk azokat a szempontokat, amik meghatározóak lehetnek a választás során. Amennyiben nincs határozott elképzelésünk, úgy jó ötlet lehet, ha némi inspirációt keresünk az interneten vagy az esküvői katalógusokban. Célszerű ilyenkor összehangolni a vizuális elképzeléseket a kényelmi faktorokkal, továbbá átgondolni, hogy milyen stílusú esküvői ruha fejezné ki a leginkább az egyéniségünket.

Míg a színek terén régebben nem igazán állt rendelkezésre hatalmas választék, napjainkra a továbbra is divatos, hagyományos fehér mellett igen népszerűvé vált a színes esküvői ruha. Ma már egyáltalán nem hat szokatlannak például egy acélkék vagy egy bordó menyasszonyi ruha, illetve szintén elrugaszkodhat a fantáziánk, ha kiegészítenénk a lakodalmi öltözetünket egy impozáns és magával ragadó menyecske ruha megválasztásával.

Természetesen nem kizárólag a vásárlás mellett dönthetünk, hiszen számos előkelő és egyben megfizethető esküvői ruha szalon várja, hogy a segítségünkre sietve a rendelkezésünkre bocsássa az ízlésünkkel harmonizáló választékát.

Míg a választás függ a rászánt összegtől is, akad még néhány szempont, ami meghatározhatja az adott ruha stílusát. Más és más fazonok jelennek meg például egy polgári-, illetve egy templomi esküvőn. Míg az előbbi esetében a kevésbé díszes, letisztult és egyszerűbb ruha a preferált, addig az utóbbi kapcsán gyakrabban lehet jellemző a pompás, nagy szoknyás, uszályos esküvői ruha.

Természetesen kőbe vésett szabályok nincsenek, de érdemes átgondolnunk a választásunkat a praktikum szempontjából is. A jelenben egyre inkább felismerésre kerül az a megállapítás, hogy a kevesebb néha több, ennek hatására pedig az esküvői ruhák is gyakran letisztultabb szabásvonalat követnek. Egyértelmű előny, hogy egy ilyen felületen anélkül tud érvényesülni mindennemű díszítő elem, hogy túlságosan giccses és közönséges hatást keltene.

Rendkívül fontos, hogy mind a hagyományos, illetve mind a kismama menyasszonyi ruha kényelmes legyen és mellette káprázatosan gyönyörűnek érezze magát benne az adott menyasszony.